• يکشنبه ٢٣ خرداد ١٤٠٠-١١:٢٤
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢١٧٩٣
تذکر مسجدجامعی درباره وضعیت مهم‌ترین نماد شهر تهران:

ردیف مشخصی برای حفاظت و رسیدگی به برج آزادی تخصیص داده شود

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران احمد مسجدجامعی با اشاره به در پیش بودن پنجاهمین سالروز ساخت بنای برج آزادی، نسبت به کاستی‌هایی که در نگهداری از این یادمان در سال‌های اخیر افتاده تذکر داد.
وی که در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران سخن می‌گفت، افزود: یکی از نمادهای پر مراجعه در تهران برج آزادی است و جزء پنج جاذبه گردشگری تهران است؛ کاخ گلستان اولین جاذبه گردشگری است و آخرین آن پنج جاذبه برج آزادی است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مقدمات خواهرخواندگی برج آزادی با برج ایفل و حتی با دیگر برج‌های بزرگ دنیا فراهم شده است، گفت: این برج در سال 1350 افتتاح شد و در افتتاح آن هم شتاب بود، به همین دلیل به‌رغم دقت‌های زیادی که در بخش‌های مختلف در ساخت آن اتفاق افتاده، در این 50 سال اتفاق ویژه‌ای برای آن نیفتاده و بلکه مقداری هم نگرانی درباره کاستی‌ها وجود دارد.
مسجدجامعی درباره معماری این بنا گفت: این بنا ترکیبی از معماری اقوام و شهرهای مختلف  ایران را دارد؛ مثلاً از معماری تخت جمشید و معماری‌های قرون میانه مانند مسجد شیخ لطف‌الله، مسجد جامع کرمان و معماری‌های معاصر جدید مثل آرامگاه های خیام و بوعلی در این اثر استفاده شده است و تدبیری که صورت گرفته این بوده که مصالح را از تمام نقاط ایران جمع کنند.
وی با تشکر از هفت تن از اعضای شورای شهر، خانم‌ها امانی و فخاری و آقایان رسولی، علیخانی، نظری و میلانی که در هفته گذشته از این برج بازدید داشتند، گفت: خوب است این را بگویم که این بازدید نشانگر رویکرد و توجه مدیریت شهری یا دست کم شورای شهر است.
وی در ادامه و خطاب به محسن هاشمی گفت: می‌خواهم جمع‌بندی ما را در هئیت رئیسه پیگیری کنید؛ یعنی جمع‌بندی آن جلسه هفت نفره؛ به هر حال پنجاهمین سال این اثر مهر امسال است که فصل جابه‌جایی در شهرداری و دولت هم هست.
مسجدجامعی گفت: در گزارش‌هایی که داریم برای این اثر چندان اعتباری پیش‌بینی نشده است؛ در صورتیکه یک وجه رویداد تهران 1400 توجه به همین بناهای فاخر تهران است که مغفول مانده است.
وی با اشاره به اینکه اداره برج آزادی با سه دستگاه شهرداری تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی تهران است، افزود: این یک مشکل مدیریتی است؛ اما در تمام طول این سال‌ها این مدیریت‌ها با هم هماهنگ شده‌اند؛ خاطرم هست در دوره سوم به دلیل ریزش فراوان آب در آبیاری فضای سبز و قیرگونی باغچه‌ها شهرداری سنگ کف را عوض کرد و از سنگ همان معدنی استفاده کرد که پیشترها استفاده شده بود تا جلوی ریزش آب گرفته شود.
مسجدجامعی افزود: یک لوله انتقال آب به طرف غرب تهران از آنجا می‌گذشت که بسیار بحران‌زا بود اما جا به جا شد.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در سال‌های پیش در وزارت ارشاد برای بخش غربی برج پارکینگی با ظرفیت  5000 ماشین پیشبینی شده بود، گفت: پیشنهاد من این است که برای این نماد شهری ردیفی مشخص کنیم؛ من روی کاخ گلستان انقدر اصرار ندارم چون کاخ ثبت جهانی شده و ارزشمند است ولی نماد شهر نیست اما برج آزادی مهمترین نماد شهری است و مهمترین اتفاقات شهری ما در آنجا رخ داده است.
وی افزود: هنوز هم 22 بهمن در آنجا جمع می‌شویم اما به این نماد شهری مقداری بی‌توجهی شده است و افکار و فضای عمومی از ما می‌خواهد در پنجاهمین سال از پنجمین نماد پرجاذبه گردشگری تهران محافظت کنیم.
مسجدجامعی با اشاره به مطالعات انجام گرفته روی این برج در طول این سال‌ها گفت: در شورای چهارم بحث شد یک رینگ پیرامونی که در نقشه اولیه هم پیشبینی شده بود، نه در میانه که در پایین برج و زیر زمین احداث شود؛ در طرح اولیه این رینگ بالا است و حریم برج را از بین می‌برد.
وی در ایان تاکید کرد: درخواستم این است به این موضوع به عنوان یک مسئله شهری در هیئت رئیسه توجه شود تا برای آن اعتباری در حد برج آزادی و اهمیت شهر تهران و اهتمامی که شورا به حفظ این بناها دارد پیشبینی کنیم.
مسجدجامعی در ابتدای این جلسه با تبریک ایام دهه کرامت و تولد امام رضا (ع) گفت: ایام را تبریک عرض می‌کنم، جای آقای رسولی عزیز هم خالی است که جشن‌های رضوی و دهه کرامت در زمان استانداری ایشان از مشهد آغاز شد؛ البته از قم شروع می‌شد و به مشهد ختم می‌شد و به هر حال یادگار ماندگاری شده است و امیدواریم هر سال با شکوه‌تر برگزار شود.
301-5

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: