• جمعه ١٩ دی ١٣٩٩-١٧:١٢
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٠٣٢٤
محسن هاشمی در نشست مجازی شوراهای کلان شهرها مطرح کرد:

ضرورت همکاری سه جانبه مدیریت شهری ، مجلس و شورای نگهبان برای اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده و قانون شوراها

روسای شورای کلان شهرهای کشور بر ضرورت همکاری سه جانبه مدیریت شهری ، مجلس و شورای نگهبان برای اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده و قانون شوراها تاکید کردند.

 

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران جلسه مجازی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها  به ریاست محسن هاشمی و تعدادی از اعضای شورای شهر تهران و همچنین روسای شوراهای شهرهای اصفهان مشهد کرج اهواز تشکیل و پس از بحث و بررسی چگونگی فرآیند تقدیم لایحه مالیات بر ارزش افزوده به مجلس و مصوبات مجلس در دوره های دهم و یازدهم وشورای نگهبان، ضمن قدردانی از اقدام مجمع تشخیص مصلحت واظهار نظر مطروحه ابراز امیدواری کردند که مسئله جایگاه و نقش شوراها و مدیریت شهری با اصلاحات مجلس مورد توجه قرار گیرد.

شرکت کنندگان در این جلسه مجازی درخصوص نحوه ارائه پیشنهادات به کمیسیون  اقتصادی و هیئت رئیسه و ریاست مجلس و تعامل و همکاری با فراکسیون مدیریت شهری مجلس تبادل نظر کردند. تشکیل کارگروه های کارشناسی وتلاش برای تبیین جایگاه شوراها و همکاری با شورایعالی استان‌ها در پیگیری نظرات و پیشنهادات اعضای شوراها از دیگر تصمیمات این جلسه بود.

محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: مشخص نیست که این طرح چه زمان قرار است در مجلس بررسی شود. مجلس درگیر موارد دیگری است، لذا امکان دارد به این زودی در صحن مطرح نشود، ولی باید موارد مد نظرمان را با فقهای شورای نگهبان  و با آقای قالیباف و اعضای فراکسیون شهری در میان بگذاریم و رایزنی کنیم.

درنهایت نمایندگان حاضر در این نشست مجازی بر این جمع بندی رسیدند که با شورای نگهبان و با رییس مجلس ملاقات نموده و این برنامه ها را در تهران دنبال کنند.

سید حسن رسولی در جلسه مجازی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها با اشاره به اینکه از سال‌ها پیش تفسیر شورای نگهبان درباره حدود اختیارات شورا  نظری بوده که در اعتراض به ماده 53 اعلام کرده است، گفت: این نظریه درباره حوزه اختیارات شوراهای شهر کاملا یک نظریه مضیع است.تا جایی که شورای نگهبان حتی انتخاب شهردار را هم جزو اختیارات شورای شهر نمی‌داند.

وی اداد: حتی بحث نظارت مالی را که تصریح ماده 80 قانون شوراها و ماده 71 قانون شهردارها به شکلی که الان انجام می‌شود را هم قبول ندارد.لذا زمزمه ورود دیوان محاسبات به شهرداری‌ها که قبلا فقط درباره منابع و ردیف‌هایی که توسط دولت به عنوان ردیف‌های کمک به شهرداری‌های انجام می‌شد به ردیف‌هایی که از منابع پایدار یا ناپایدار خود شهرداری است، وجود دارد.

خزانه‌دار شورای شهر تهران تصریح‌ کرد:  اینکه مصوبه به مجلس برگشت داده شده، بستری را فراهم کرده است که ما مسیر پیش رومان را به عنوان نمایندگان مردم از طریق مجمع تشخیص تعقیب کنیم، چون بسیار بعید می‌دانم که با تغییر واژگان ماده 53 نظریه تفسیری شورای نگهبان تغییر کند.البته به استناد اصول 100 تا 103 قانون اساسی استدلال‌های بسیاری می‌توان داشت اما تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است و دیگران نه تنها شوراها بلکه مجلس و سایر نهادها در این حوزه فاقد صلاحیت ورود تفسیری هستند.

رسولی اظهار داشت: در حال حاضر ما علاوه بر وجود فراکسیون مدیریت شهری ظرفیت حضور آقای قالیباف را نیز داریم که سابقه 12 سال شهرداری تهران را دارند.ایشان اذعان کرده‌اند که تنش‌های بررسی بودجه و تنش‌های میان دولت و مجلس باعث غفلت درباره این موضوع شده است و قول داده‌اند با ورود مجدد مساله را حل کنند. البته علاوه بر وجود آقای قالیباف اعضای دوره چهارم شورای شهر تهران هم در مجلس حضور دارند که به دلیل تعلق خاطر و اشرافی که نسبت به مدیریت شهری دارند می‌توان از حضور آنها هم استفاده کرد.

محمد سالاری عضو و رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز ضمن ابراز نگرانی از عدم استقبال روسای شوراهای شهرهای کشور از این جلسه گفت: با برگشت خوردن این لایحه از شورای نگهبان چیزی حل نشده است و این برگشت سوم کار را سخت تر هم کرده است چراکه شورای نگهبان این لایحه را به اصل ۸۵ قانون اساسی ارجاع داده است که در خصوص اختیارات مجلس است و می‌توان گفت که شورای نگهبان تفسیر می‌کند که تعیین نرخ عوارض از اختیارات مجلس است و مجلس را مرجع ذی‌ربط هم می‌شمارد.

او ادامه داد: فکر می‌کنم با این روندی که شورای نگهبان در پیش گرفته است، باید نگران بود. چراکه عبارت همکاری که در خصوص شورای عالی استان ها آمده است هم تقلیل گرایانه است که البته آن هم با تلاش شهرداری افزوده شده است. لذا این نگرانی وجود دارد که نهاد شوراها عملا خاصیت خود را از دست بدهد.

سالاری در همین راستا افزود: این نگاه نه تنها به نفع دولت نیست، بلکه به شدت به ضرردولت خواهد بود. دولت رویکرد اشتباهی در پیش گرفته است و ظرفیت عظیم نهاد شوراها و راهکار درآمدی از طریق ایشان را از خود سلب می‌کند و بدین ترتیب بخشی از درآمد خود را هم از دست می‌دهد.

او در پایان پیشنهاد تشکیل کارگروهی متشکل از چند نفر متخصص امر مالیات را ارائه داد تا لایحه بر ارزش افزوده را بررسی کنند.

در ادامه مرتضی الویری عضو و رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اظهار داشت:

به موجب آیین نامه داخلی مجلس، موضوعی که از شورای نگهبان بازگشت میخورد، هم در کمسیون خارج از نوبت در دستور قرار می گیرد و کمسیون هم موظف است که آن را خارج از نوبت به صحن بفرستد، بنابراین باید به این موضوع توجه داشته باشیم و در این راستا تعجیل کنیم که زمان را از دست ندهیم و باتوجه به ایراد هایی که شورای نگهبان گرفته است گزارشی را تهیه کنیم.

سید محمود میرلوحی عضو و رییس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران نیز گزارشی از شورای کلانشهر ها ارایه نمود و گفت: در این دوره شوراها زحمات قابلی توجهی کشیده شده است  که متاسفانه بخاطر اشکالات کوچکی مانند انحلال شورای ساری که پیش آمد، زحمات و خدمات آنان نادیده انگاشته می‌شود. لذا پیشنهاد میکنم که یک سایت یا کتاب برای ارایه گزارشی ماندگار از خدمات شوراهای کلان شهرها و مراکز استان ها تهیه شود.

ظرف روزهای آینده طرحی را فراهم خواهیم کرد که فعالیت ها را در یک چهارچوب معرفی کند و گزارشی از آنان ارائه کند.

اباذر صرامی ریاست دبیرخانه و دبیرمجمع روسا اهم موضوعات مطرح شده در این نشست برشمرد و افزود: بهره مندی مطلوب تر از ظرفیت های موجود در شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها ضمن  تشکیل کارگروه های تخصصی با مشارکت شوراهای اسلامی مزبور را جهت تعامل موثر با مجلس شورای اسلامی و اعضای حقوقدان شورای نگهبان در راستای تسریع در اصلاح لایحه عوارض ارزش افزوده از مهم ترین نتایج نشست هم اندیشی لایحه عوارض ارزش افزوده می شود. 
 
صرامی در ادامه خاطر نشان ساخت: حاضرین درنشست بر تشکیل کارگروه ویژه پیگیری موضوع از سوی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها با محوریت دبیرخانه مجمع روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها تا حصول نتیجه تاکید کردند. 
 
همچنین در این نشست اعضا خواستار تشکیل کمیته حقوقی تدوین و اصلاح لایحه عوارض ارزش افزوده با حضور خبرگان حقوقی تدوین اصلاح متن  لایحه ارزش افزوده شدند که اقدامات لازم صورت گرفت. 
 
صرامی در پایان خاطر نشان ساخت: شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانها از ظرفیت های اجتماعی مطالبه گرانه جهت تسریع در اصلاح لایحه مزبور اقدام‌نمایند.

 

 

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: