• دوشنبه ١٨ اسفند ١٣٩٩-١٥:١٧
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٠٩٦٦
سید آرش حسینی میلانی در مراسم کاشت نهال صلح و دوستی :

شهروندان نقش مهمی در صیانت، پایش و بهره‌برداری از فضای سبز دارند

رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه علاوه بر درختکاری باید توجه ویژه ای به موضوع حفظ و صیانت از درختان شود گفت: شهروندان دلسوز و متعهدی هستند که اگر تخریبی در مورد درختان صورت بگیرد، آن را به شورا منعکس می‌کنند اما لازم است شهرداری با استفاده از سامانه‌های هوشمندی مانند «تهران من» زمینه مشارکت بیشتر شهروندان برای پایش و صیانت از فضاهای سبز ایجاد کند.

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهرانصبح امروز و به مناسبت هفته منابع طبیعی برنامه درختکاری با عنوان کاشت نهال برای صلح و دوستی با حضور سید آرش حسینی میلانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، پیروز حناچی شهردار تهران ، تعداد زیادی از سفرای کشور های مختلف جهان در ایران و نیز تعدادی از معاونان شهردار تهران در محل باغ هنر در اراضی عباس آباد برگزار شد.

سید آرش حسینی میلانی در حاشیه این مراسم درباره حفاظت از فضاهای سبز شهری با توجه به هفته منابع طبیعی گفت: شهر تهران در 50 سال گذشته سرمایه‌گذاری قابل توجهی در زمینه فضای سبز درون‌شهری و برون‌شهری داشته است. اما اکنون در سال‌های پیشرو که با مسئله تغییرات اقلیمی در سراسر جهان روبه‌رو هستیم، در شهر تهران باید خود را در برابر این مسئله آماده و تجهیز کنیم.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه میان شهرداری تهران و وزارت نیرو اظهار داشت: خوشبختانه شهرداری تهران با وزارت نیرو تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرده است که تا 10 سال آینده مصرف فضای سبز از پساب تصفیه شده 20 برابر وضعیت فعلی شود.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نکته مهم دیگری که شورا آن را پیگیری کرده و سازمان بوستان‌ها ریل‌گذاری کرده، بحث ترویج کاشت گونه‌های گیاهی کم‌مصرف و بومی سازگار با تغییرات اقلیمی است. در این چارچوب، ایستگاه تحقیقاتی پنج هکتاری در بوستان آزادگان راه‌اندازی شده و فراخوانی برای دعوت از محققین داده شده است.

حسینی میلانی با تاکید بر هم‌پیوندی با فضای سبز تصریح کرد: بحث هم‌پیوندی با فضای سبز به این معناست که علاوه بر آنکه شهروندان از فضای سبز استفاده می‌کنند، از آن هم پاسداری کنند چراکه فضای سبز هم‌اکنون سهم و نقش بین‌المللی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه فضاهای سبز یکی از مهمترین راهکارهای جذب و تثبیت  کربن و مبارزه با گازهای گلخانه‌ای است، خاطرنشان کرد: به شهرداری تهران توصیه کرده‌ام گزارشی را در مورد سهم تهران در تثبیت کربن تهیه کند چراکه برای مجامع بین‌المللی بحث تغییرات اقلیمی و آمادگی شهرها بسیار مهم است. خدمات اکوسیستمی شهر تهران حتما باید مشخص و به مراکز بین‌المللی ارائه شود.

سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری با تاکید بر موضوع درختداری ابراز داشت: موضوع صیانت و بهره‌برداری از درختان شهر را باید به موضوع گفت‌وگو تبدیل کنیم. شرایط به گونه‌ای شده است که فقط گفته می‌شود شهرداری فضای سبز ایجاد کند در حالی که شهروندان نقش مهمی در صیانت، پایش و بهره‌برداری آن دارند.

به گفته حسینی میلانی، شهروندان دلسوز و متعهدی هستند که اگر تخریبی در مورد درختان صورت بگیرد، آن را به شورا منعکس می‌کنند اما لازم است شهرداری با استفاده از سامانه‌های هوشمندی مانند «تهران من» زمینه مشارکت بیشتر شهروندان برای پایش و صیانت از فضاهای سبز ایجاد کند.

پیروز حناچی شهردار تهران نیز در این مراسم  با اشاره به اینکه واژه پارادایس و فردوس به زبان انگلیسی، فارسی و عربی یکی از مظاهر باغ های ایرانی است، گفت: در کشور تاریخی ایران آثاری از ۵۰۰ قبل از میلاد در زمینه باغ سازی ایرانی در منطقه پاسارگاد وجود دارد. این دانش در دل این سرزمین با وجود سال های خشکسالی سینه به سینه ادامه پیدا کرده است. در حال حاضر نیز توانسته ایم ۱۲ باغ از باغ های ایرانی را ثبت جهانی کنیم.

او با بیان اینکه آلودگی هوا وترافیک یکی از معضلات اصلی کلانشهرها از جمله تهران است، توضیح داد: یکی از عارضه های شهرها افزایش  میزان آلاینده ها و افزایش ترافیک در سطح شهر است. کاهش مصرف سوخت های فسیلی ، آلاینده ها، افزایش مصرف انرژی های پاک و افزایش تولیدات مشتقات فضای سبز و توسعه فضای سبز از سیاست هایی است که همه کلانشهرها از جمله تهران آن را دنبال می کنند.

حناچی به تلاش شهرداری برای کاهش آلاینده ها در تهران اشاره و بیان کرد: در محدوده شهر تهران در حریم فعالیت گسترده ای انجام شده است و با توسعه کمربند سبز تهران این روند تعقیب می شود. از سوی دیگر در محدوده تهران نیز با جلوگیری از تخریب باغات و توسعه فضای سبز شرایط بهتری برای مردم در مقیاس محلات و مناطق ایجاد می شود.

شهردار تهران افزود : برای ایجاد کمترین عارضه در طبیعت بخش عمده ای از فضای سبز تهران با پساب آبیاری می شود.

او ادامه داد: یکی از وجوه متمایز تهران نسبت به بقیه شهرهای ایران توسعه فضای سبز است که به همت همکاران خدمات شهری و توسعه فضای سبز ایجاد شده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از دیگر کشورها پرداخت که در شرایط سخت کرونا ایران را تحریم کرده و متحمل فشار زیاد کرده اند.

حناچی درباره لغو مصوبه برج باغ‌ها هم گفت: بسیاری از برج باغ هایی که در پهنه R یعنی پهنه مسکونی و قابل ساخت و ساز بودند، هم اکنون به پارک های عمومی در اختیار مردم تبدیل شدند.

به گفته او؛ در انجام این ماموریت بسیاری از دستگاه ها و نهاد مانند؛ بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و شهرداری همکاری و مشارکت کردند. درواقع این سیاست، به عنوان سیاست جدید در شهرداری تهران دنبال می‌شود و دستورات لازم هم برای حفظ خاک، فضای سبز و باغات داده شده است.

در انتهای این مراسم نهال های زیتون با حضور سفرا در اراضی عباس آباد به نشانه صلح و دوستی کاشته شد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: