• دوشنبه ١٥ فروردين ١٤٠١-٠٩:٣٠
  • دسته بندی : اخبار
  • شماره خبر : ٢٤٠٤٠
گزارش همشهری از پنجاه و پنجمین جلسه شورا:

مردم روی خوش تهران را می‌بینند

شهردار تهران: بارها اعلام شده بود که شهرداری جدید توان تحقق ۳۰هزار میلیارد تومان را ندارد اما توانستیم نزدیک به ۳۵هزار میلیارد تومان از بودجه را محقق کنیم

 

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران به نقل از همشهری؛ شهردار تهران در نخستین جلسه شورای شهر در سال1401 اخبار و آمار امیدوار‌کننده‌ای از اقدامات شهرداری در 6ماه دوم سال گذشته ارائه کرد که مهم‌ترین بخش آن درباره تحقق درآمد‌های شهرداری در این مدت بود. در این جلسه تعدادی از اعضای شورا هم سؤالاتی را از علیرضا زاکانی پرسیدند که شهردار به آنها پاسخ داد و در نهایت، اعضای پارلمان شهری پایتخت از پاسخ‌های داده‌شده قانع شدند.

به گزارش همشهری، علیرضا زاکانی در ابتدای صحبت‌های خود پشت تریبون صحن شورا گفت: تحقق بودجه سال۱۴۰۰ نسبت به سال‌های گذشته بی‌نظیر بود و بیش از ۹۳درصد بودجه محقق شد؛ درحالی‌که طی سال‌های اخیر حدودا ۷۰ الی ۸۰درصد بودجه تحقق می‌یافت. بودجه در ابتدای سال گذشته ۴۸هزار و ۴۰۰میلیارد تومان تصویب شده بود اما در امتداد مسیر، بودجه سال۱۴۰۰ اصلاح شد و به ۳۷ هزار و ۷۰۰میلیارد تومان تغییر یافت.
شهردار تهران با بیان اینکه ۱۳هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان نقد و غیرنقد از بودجه۱۴۰۰ در 6ماهه نخست محقق شده بود، افزود: رقم تحققی نشان از این داشت که دوره مدیریتی گذشته بودجه را فضایی و رؤیایی بسته بود. اما به لطف الهی در نیمه دوم سال۱۴۰۰، حدود ۲۲هزار میلیارد تومان به‌صورت نقد و غیرنقد از بودجه محقق شد.
 این عدد نشان از این دارد که تلاش و کوشش از طریق صحیح نتیجه می‌دهد.
او گفت: با وجود پیش‌بینی‌هایی که بارها اعلام شده بود که شهرداری جدید توان تحقق ۳۰هزار میلیارد تومان از بودجه را ندارد، اما توانستیم نزدیک به ۳۵هزار میلیارد تومان از بودجه را محقق کنیم. امیدواریم که بودجه سال۱۴۰۱ با سقف بالاتری تحقق یابد تا شهروندان تهرانی را در حوزه‌های رفاهی و زیرساختی شهر با تغییرات کاملا مشهودی روبه‌رو کنیم.
 حداقل بودجه تحققی شهرداری تهران در سال۱۴۰۱ نیز برابر با ۶۲هزار میلیارد تومان بسته شده است. زاکانی با اشاره به مشکل مسکن در شهر تهران گفت: باتوجه به کارکردی که مسکن در معیشت مردم پیدا کرده، ظلم بسیاری در حق شهروندان شده است.  شهروندان باید ۶۵درصد از حقوق دریافتی خود را برای اجاره یک مسکن درخور کنار بگذارند یا اینکه باید ۶۶سال در انتظار باشند تا یک مسکن در تهران بخرند. این موضوع ‌محصول عقب‌ماندگی تاریخی سال‌های گذشته است و شهرداری تهران باید وظیفه خود را در حوزه ساخت مسکن استطاعت‌پذیر عملیاتی کند.
او با بیان اینکه این رقم‌های درآمدی برای شهرداری تهران کافی نیست، عنوان کرد: شهرداری به‌دنبال این است تا تسهیلاتی برای ساخت مسکن ایجاد کند؛ این اقدام شامل تراکم نمی‌شود. این طرح شهرداری در بافت فرسوده است تا از طریق کمیسیون ماده5 و شورای شهرسازی، مابازای تجمیع املاک، مجوز طبقه تشویقی ارائه شود تا برای شهروندان ساخت‌وساز به‌صرفه باشد. زاکانی با بیان اینکه طی برآورد صورت‌گرفته در تجمیع املاک فرسوده، ارائه مجوز یک‌طبقه تشویقی برابر با ارائه ۷۰درصد مشوق به متقاضیان خواهد بود، گفت: این اقدام در سال‌های گذشته هم اجرا می‌شد اما شهرداری در سال۱۳۹۸ مانع اجرای این طرح تشویقی شد، همین امر سبب شد تا شهر به سمت فرسودگی و ناپایداری حرکت کند.
به‌گفته او، طی یک دوره‌ای از سال۱۳۹۳ به بعد، صدور پروانه ساخت کاهش یافت اما در سال۱۳۹۷ جهش پیدا کرد و دوباره روند نزولی به‌خود گرفت. 
سال۱۳۹۹ بالغ بر ۷هزار پروانه ساخت صادر شد؛ سال گذشته نیز حدود ۵هزارو۳۰۰ پروانه صادر شد.
شهردار تهران درباره سفر جمعی از مدیران شهری به تاجیکستان هم یادآوری کرد: مجمع شهرداران آسیایی از ابداعات شهرداری تهران در دوره آقای قالیباف است که دبیرخانه آن در تهران واقع است و هر 3سال رئیس این مجمع انتخاب می‌شود.
 از ابتدای اسفند ماه چارچوب‌های این سفر به شورا اعلام‌ و   نامه‌ای به آقای چمران نوشته شد. در این اجلاس ۷شهردار شهرهای مختلف ایران شرکت کردند، با هیأت‌های همراه بالاترین سطح ملاقات را داشتیم و ملاقاتی با همه مقاماتی که در تاجیکستان بودند و نسبتی با حضور ما داشتند، برگزار شد. در کنار آن با نمایندگان سایر کشورها جلساتی برگزار شد که به‌زعم سفیر کشورمان در بالاترین 
سطح بود. شهردار تهران همچنین با تأکید بر اینکه صورت‌جلسات قرارگاه اجتماعی برای رئیس شورا ارسال می‌شود، گفت: ناظر به بحث غذای معتادان و هزینه آن باید گفت که این‌ مسئله نرم مشخصی دارد و در بودجه تعیین شده است که سهم آن به شهرداری توسط ستاد مبارزه با مواد‌مخدر پرداخت می‌شود.
 حتی اگر از بودجه شهرداری باشد نیز یک ریال هزینه در این خصوص، هزاران ریال آورده برای تهران دارد.
 او درباره گودهای شهر تهران نیز توضیح داد: به‌عنوان مثال برای برج میلاد یک باز طراحی صورت می‌گیرد و ۵ مجموعه مختلف را در آن مدنظر می‌گیریم که یکی از آنها گود شمالی مجموعه است. شهردار پایتخت همچنین در مورد بحث آلودگی هوا هم گفت: در این بحث ۲۳دستگاه درگیر هستند و معاون اول رئیس‌جمهور چندین جلسه تشکیل داد و بنا شد قرارگاه تهران را شهرداری پیگیری و دنبال کند.  امروز در تهران ذرات معلق خطر آفرینند و از گازها عبور کرده‌ایم که باید مشکل حل شود. البته این مهم در دستور کار قرارگرفته ‌اما فراتر از وظیفه و اختیار شهرداری است و باید سایر دستگاه‌ها نیز مشارکت و همکاری کنند.
زاکانی دیروز موارد زیادی را چه در جلسه و چه در میان خبرنگاران درباره اقدامات صورت‌گرفته در دوره خود و برنامه‌های پیش‌رو بیان کرد که خلاصه‌ای از مهم‌ترین آنها به شرح زیر است:
  ۷۲ نقطه‌ جدید با مدیریت شهرداری برای واکسیناسیون شهروندان فعال شد.
  ۲۳۰ مصوبه در ۱۸جلسه قرارگاه اجتماعی صادر شد که ۸۲درصد این مصوبات اجرا شد و حاصل ‌کار این شد که ۷هزار معتاد متجاهر جمع‌آوری و به کمپ ماده۱۶ منتقل شدند.
  پس از معتادان متجاهر به سراغ کودکان خیابانی می‌رویم و مجموعه‌هایی را برای آموزش و مهارت‌آموزی آنها درنظر گرفتیم که بخشی از این کودکان را زباله‌گردها تشکیل می‌دهند.
  قرارگاه مسکن بعد از فرمایشات رهبری راه‌اندازی شد که ساخت سالانه ۱۸۰ هزار واحد هدف‌گذاری شده است.
  امسال 7 ایستگاه مترو جدید به افتتاح می‌رسد و با ساخت تونل مترو حداقل ۱۴کیلومتر کسری بخش‌های دیگر جبران خواهد شد. 
   ‌ ۳۲۵۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل‌ونقل عمومی افزوده می‌شود.
  نوسازی ۵۶۵۰ دستگاه تاکسی انجام شد و بخش عمده‌ای از آن وارد چرخه شد و درباره نوسازی ۱۰۰۰دستگاه نیز کارهای لازم انجام‌شده است.
  ۳۲میدان به ۲۶۳میدان میوه و تره‌بار دوره قبلی اضافه شد و در سال1401 توسعه ۱۰۰ میدان در برنامه قرار دارد.
  در ۶ماه اول امسال 3کارخانه اضافه می‌شود تا ظرفیت تولیدی آسفالت به 2میلیون تن افزایش یابد.
  قرارگاه سلامت با هدف توسعه بهداشت تشکیل شده است.
  در چهارشنبه‌سوری 3هزار نیروی آتش‌نشانی در هزار نقطه شهر فعال شدند و نخستین سالی بود که تهران تلفات نداشت.
  ۱۲۵۰هکتار فضای سبز در ۱۰نقطه افتتاح شد که عمده آن درختان مثمر بود.
  پیش از عید ۲۷ پارک مادر و کودک به بهره‌برداری رسید. طبق برنامه هر محله باید یک‌بوستان داشته باشد که بخشی از آن به پارک مادر و کودک اختصاص داده می‌شود.
  2پارک ویژه بانوان به جمع 5بوستان‌ قبلی بانوان پیوست و ۵پارک نیز در دوره جدید به این تعداد اضافه خواهد شد.

مکث
تحقق موفق بودجه

 در دوره مدیریت جدید شهرداری تهران بودجه سال1400 اصلاح شد و به ۳۷هزارو۷۰۰ میلیارد تومان رسید و در پایان این سال نتایج زیر به‌دست آمد:
۳۰هزارو۱۶۰ میلیارد تومان بودجه به‌صورت نقدی تامین شد.
۷هزارو۵۴۰ میلیارد تومان به‌صورت غیرنقدی تامین شد.
۳۴هزارو۸۲۰ میلیارد تومان از بودجه قطعا کارسازی شد.
۳۵۰میلیارد تومان نیز در دست کارسازی به‌صورت غیرنقد است.

 

تذکرات اعضای شورا 

ناصر امانی / رئیس کمیته منابع انسانی


 قطع 200اصله درخت توسط یک دستگاه رسمی دولتی در خیابان خوارزمی در مرکز لرزه‌نگاری وابسته به دانشگاه تهران در آستانه روز طبیعت یک‌ دهن‌کجی آشکار به قوانین و مقررات و تخریب محیط‌زیست توسط مرکزی است که آرم علم و پژوهش بر سردر آن قرار دارد.

محمد صادقی /  رئیس کمیته شهر هوشمند

امسال «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»  نامگذاری شده ‌و ازاین‌رو ضرورت دارد شهرداری تهران در تحقق این شعار پیشگام شود و باتکیه‌بر دانش روز جهانی و توانمندی دانشمندان جوان داخلی هر‌چه سریع‌تر مجموعه‌های خود را به روی شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و مراکز نوآور باز کند.

جعفر بندی شربیانی  /  عضو هیأت ‌رئیسه 

از لحاظ ذخایر آبی وضعیت خوبی نداریم و باید به مردم یادآوری شود که وضعیت آب در سال‌جاری شرایط ویژه‌ای دارد و اگر الگوی مصرف تغییر نکند تابستان با ذخیره‌بندی مواجه خواهیم شد. به همین دلیل از شهرداری درخواست می‌کنیم تا در مصرف منابع آبی روش صرفه‌جویانه اتخاذ کند و ارائه دهد تا به‌عنوان فرهنگ نهادینه شود.

 

پاسخگویی شهردار به شورا

شهردار تهران دیروز در پارلمان شهری گزارشی از اقدامات انجام شده در 6ماهه دوم سال گذشته و توضیحاتی درباره نشست مجمع ‌عمومی شهرداران آسیایی، طرح استقبال از بهار و قرارگاه اجتماعی و مسکن داد که در پایان برخی از اعضای شورای شهر تهران مواردی را مطرح کردند و علیرضا زاکانی به آنها پاسخ داد.
زهرا شمس احسان: شهرداری تهران در راستای مسئولیت اجتماعی، قرارگاه آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده، اما سامان‌سرای خاورشهر با چالش‌ها و مشکلات متعدد مواجه است و نحوه بهره‌برداری از آن باید مورد بازنگری قرار گیرد. مورد دیگر هم مربوط به بوستان مادر و کودک است که در برخی از مناطق (17و18) به‌دلیل کمبود سرانه فضای سبز، این طرح نیاز به اصلاح دارد.
علیرضا زاکانی: در برنامه ششم، شهرداری‌ها مکلف هستند برای جمع‌آوری و ساماندهی معتادان به سازمان بهزیستی کمک کنند و قرارگاه اجتماعی هم براساس این تکلیف راه‌اندازی شده است. البته مورد سامان‌سرای خاوران حتماً مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. درخصوص موضوع دوم هم تصمیم بر آن بود در هر محله یک بوستان مادر و کودک وجود داشته باشد. یعنی اگر محله‌ای چند بوستان داشت یکی به بوستان مادر و کودک تبدیل شود و درصورت وجود تنها یک بوستان، بخشی از آن به مادر و کودک اختصاص داده شود.
احمد صادقی: طرح استقبال از بهار در مناطق جنوبی از جمله منطقه20 مشهود نبود و به‌عنوان‌مثال شخصاً اثری از فرش گل 21متری پیدا نکردم؛ بنابراین امیدوارم به‌زودی با بهره‌برداری از مجموعه فرهنگی «ایوان ری» خدمت‌رسانی مطلوب به شهروندان این منطقه صورت گیرد.
علیرضا زاکانی: بهره‌برداری کامل از ایوان ری جزو اولویت‌های فوری شهرداری است. علاوه‌ بر آن هم 20هزار متر از کارخانه سیمان ری برای راه‌اندازی مرکز نوآوری‌های فرهنگی آماده‌سازی شده و به‌زودی هم افتتاح می‌شود. همچنین ساخت بوستان مقاومت در دستور کار قرار دارد.
نرجس سلیمانی: تا پایان ماه رمضان به‌منظور توجه به احوال شهروندان، طرح ترافیک از ساعت۷:۳۰ آغاز و در نوبت عصر نیز یک فقره خروج رایگان به شهروندان ارائه شود.
علیرضا زاکانی: این موضوع باید در شورای ‌عالی ترافیک مطرح شود. قبل از کرونا طرح ترافیک از ساعت 6:30 تا19 بود که عده‌ای معتقد به بازگشت همین ساعت هستند، اما به‌هرحال برای تصمیم‌گیری باید اعداد و ارقام و شرایط شهر مطرح و بررسی شود. 
مهدی پیرهادی: شهرداری تهران باید به کاشت درختان مثمر توجه ویژه‌ای داشته باشد. مورد دیگر خروج خودروها و موتورسیکلت‌ها از چرخه فعالیت و کاهش آلودگی هواست و در نهایت هم مشکلات مربوط به فاضلاب شهری در مناطق 18و19 است که شهرداری باید اقدامات عاجلی داشته باشد.
علیرضا زاکانی: یکی از کارهایی که سال گذشته انجام شده ایجاد 1750هکتار فضای سبز در 10نقطه بود که عمده درختان کاشته شده در این فضا مثمر بودند. درخصوص آلودگی هوا هم 23دستگاه درگیر هستند و همه باید پای ‌کار بیایند. شهرداری تهران قرارگاه هوای پاک را راه‌اندازی کرده است و امیدواریم با همکاری سایر دستگاه‌ها شاهد هوای پاک باشیم. موضوع فاضلاب در منطقه22 بسیار جدی است و براساس تفاهمنامه بسته شده با وزارت نیرو در مدت 4سال حدود 4 تصفیه‌خانه احداث شود.
حبیب کاشانی: اینکه شهرداری در 6 ماه دوم سال عملکرد بهتری داشته شکی نیست، اما ۷۰درصد بودجه۱۴۰۰ محقق شده است. نکته دوم هزینه 75تا80هزار تومان وعده غذای معتادان است؛ درحالی‌که برای وعده غذای آتش‌نشانان که به‌عنوان شبه‌نظامی در شهرداری تهران فعالیت دارند، روزانه ۵۵۰ تومان درنظر گرفته شده است. نکته آخر هم مربوط به قرارگاه مسکن است که باید شفاف شود، آورده شهرداری چیست؟
علیرضا زاکانی: هزینه غذای معتادان توسط ستاد مبارزه با مواد‌مخدر تعیین و تأمین می‌شود و شهرداری هیچ هزینه‌ای نمی‌پردازد. درخصوص بودجه هم پیش‌بینی‌ها تحقق 30هزار میلیارد تومانی بود که امروز به تحقق 35هزار میلیارد تومانی رسیده‌ایم. موضوع قرارگاه مسکن هم حق با اعضای شورا ست و باید ابعاد مختلف این اقدام به‌طور مفصل در یک جلسه تشریح شود، اما به‌طور خلاصه شهرداری مجوز و زمین را پیگیری می‌کند و دیگران می‌سازند و حق‌السهم می‌گیریم.
سیداحمد علوی: باید پذیرفت گردشگری، هم صنعت است و هم فراغت و امروز نیاز به سازمان گردشگری داریم. مورد دیگر هم رفع خطرات مربوط به گودهای پرخطر (میلاد و مسجد آدینه) است که دراسرع‌وقت این کار باید انجام شود.
علیرضا زاکانی: امسال تهران به مقصد گردشگری تبدیل شده و با تشکیل سازمان گردشگری موافق هستیم و قطعا پیگیری می‌کنیم. رفع خطر از گودها هم در اولویت قرار دارد.

 

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: